• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

3D Printers voor prototyping, tooling, jigs & fixtures

De Ultimaker 3D printer behoort tot een van de meest betrouwbare 3D printers. Hierbij zijn de Ultimaker 3 en Ultimaker 3 extended de meest betrouwbare dubbele extrusie printers.
Merken

3D Printers voor prototyping, tooling, jigs & fixtures

Waarom een 3d printer?

Een 3D printer is een apparaat dat driedimensionale objecten print op basis van een digitale bouwtekening. De objecten worden laagsgewijs opgebouwd met behulp van een techniek die rapid prototyping wordt genoemd.

De enthousiaste, wereldwijde gemeenschap van 3D printer gebruikers bedenkt voortdurend nieuwe manieren om het proces van 3d printen efficiënter en flexibeler te maken. Lange tijd waren twee van de grootste problemen van de 3D-printer dat hele objecten in één enkele kleur moesten worden geprint, en de snelheid van het afdrukproces erg traag was omdat het filament in een geleidelijk tempo door de extruder moest bewegen. De oplossing was om het aantal extruders van één naar twee te vergroten, en zo kwam de Ultimaker 3 en Ultimaker 3 extended tot stand. 

De Ultimaker 3 en 3 Extended behoren tot de meest betrouwbare dubbele extrusie 3D printers. De Ultimaker 3 en de Ultimaker 3 Extended printen complexe ontwerpen en verbeteren 3D-printprestaties dankzij de unieke automatische nozzle lifting, proffessionele bouw- en ondersteuningsmateriaalcombinaties en verwisselbare printkernen.

Specificaties:

  • Bouw volume van de Ultimaker 3: 215 x 215 x 200 mm
  • Bouw volume van de Ultimaker 3 Extended: 215 x 215 x 300 mm
  • Laag Resolutie tot 20 micron voor 0,4 mm nozzle
  • Druk temperatuur tot 280 ° C
  • Dubbele extrusie met oplosbaar draagmateriaal
  • Wisselbare printkernen
  • Verwarmde bouwplaat met actieve nivellering
  • Nieuwe hardware functies

Nieuwe eigenschappen van de 3d printer

Een 3d printer zoals de Ultimaker 3 en Ultimaker 3 extended, beschikt over een aantal nieuwe eigenschappen. Ten eerste is er de printkop, met de toepassing van het tweedelig extrusion printen is het mogelijk om bouw- en water oplosbare ondersteuningsmateriaal te combineren om complexe mechanische onderdelen en ingewikkelde oppervlakken te maken. Daarnaast is het ook mogelijk om af te drukken met 2 verschillende kleuren van hetzelfde materiaal. Het automatische nozzle lifting systeem zorgt voor een soepele, professionele afwerking van elke print.

Een ander nieuw item van de 3d printer zijn de printkernen. Een snellere printkern betekent hogere uptime en gemakkelijker onderhoud. Met elke Ultimaker 3 ontvangt u 2 printkernen voor bouw (AA) en één printkern voor ondersteunende materialen (BB). De manier waarop deze printkernen worden gemaakt, zorgen voor lagere verstoppingsrisico's en een betrouwbare 3D-print ervaring. 

Uitstekende 3D-print ervaring

Natuurlijk verbeterde Ultimaker ook de software. Het software programa Cura heeft nu voorgeprogrammeerde profielen om een ​​soepelere, meer naadloze 3D-print ervaring te creëren. Daarnaast is ook de gloednieuwe NFC-scanner toegevoegd, dit is een ingebouwd materiaal herkenningssysteem. Het systeem zorgt ervoor dat uw 3D printer is voorbereid. De Ultimaker 3 en de Ultimaker 3 exetended detecteren en identificeren het materiaal op de spoelhouder en controleert de correspondentie van een filament en de printkern die worden gebruikt.

Bekijk hier alle specificaties van de Ultimaker 3.