Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis!
Reparatie- Onderhoud support voor Ultimaker 3D Printers
Webwinkel Keurmerk Offerte aanvragen
0
0
Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis!
Reparatie- Onderhoud support voor Ultimaker 3D Printers

Door cards 3D Printing Solutions , 16 juni 2022

3D Printing een aanvulling op huidige machinepark

JVC Metaalwerken is gespecialiseerd in CNC draai- & Freeswerk, 3D Printen en technische kunststofspecialiteiten. Dit bedrijf is gevestigd in Hoeselt, België met een team van 5 personen. Johan Hustings is JVC Metaalwerken in 2006 gestart en in de afgelopen jaren is dit bedrijf organisch gegroeid tot een cocktail van ervaring en jong talent.

3D printen een aanvulling en completere dienstverlening

Wat dit bedrijf uniek maakt is het constant optimaliseren en innoveren. JVC Metaalwerken beschikt over een modern machinepark en maakt kwalitatieve precisiestukken voor haar B2B klanten. Deze klanten bevinden zich voornamelijk in de automatisatie, automotive, voedingsindustrie, medische-, chemische- en bouwindustrie. Dit moderne machinepark is onlangs uitgebreid met een Ultimaker S5 3D printer, S5 Air Manager en een S5 Material Station. De stap naar 3D printen is gezet om te innoveren en mee te gaan met de moderne technologieën. 3D Printing is voor JVC een mooie aanvulling om complexe freesonderdelen met onbereikbare bewerkingen aan te kunnen bieden. Niet alleen voor klanten, maar ook voor eigen gebruik om prototypes te printen.

“3D printen heeft ons een completere dienstverlening gegeven naar de klant toe, en zien 3D printen als een aanvulling op onze corebusiness.”- Johan Hustings, Bestuurder JVC Metaalwerken

3D printen biedt de mogelijkheid om precisie onderdelen vooraf 3D te printen en te testen voordat deze in productie worden genomen en draai- & freeswerk of spuitgieten aan bod komt. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook kosten. Prototypes kunnen vooraf worden gevalideerd om fouten tijdens productie te voorkomen.  

“Één van onze klanten stuurde een mail met de vraag of de bijgevoegde STEP file geprint kon worden, dit prototype heb ik in 15 minuten kunnen printen. Normaliter zou ik dit op de freesbank hebben moeten doen, wat veel meer tijd kost. Alleen al het voorbereiden van het model en het instellen van de machine is tijdrovend. Met de Ultimaker S5 was het direct te printen en hebben we direct de klantvraag kunnen beantwoorden. Juiste materiaal erin, deurke toe en printen!” – Johan Hustings, Bestuurder JVC Metaalwerken

 Naast de groeiende vraag van 3D geprinte onderdelen binnen de klanten van JVC Metaalwerken, wordt de Ultimaker S5 ook ingezet voor optimalisatie van het eigen machinepark. Zo heeft JVC kleine dempers met weerhaakjes geprint met TPU95A, welke moeten fungeren voor demping in de eigen freesmachine. De levensduur van de machine wordt verhoogd en de dempers zorgen voor minder lawaai op de werkvloer. De dempers worden tijdens het halfjaarlijkse onderhoud aan de machine vervangen en indien nodig opnieuw geprint.

De keuze voor cards 3D Printing Solutions

“Ik wilde graag een partij spreken in de buurt, kennis maken en de Ultimaker 3D printers alvast bekijken. Wij waren op zoek naar een toegankelijke machine. Na het gesprek met Hans Adriaensen (3D Printing expert, België) ben ik niet meer verder gaan zoeken en is er gekozen voor cards 3D Printing Solutions. Ik heb vooral gekeken naar de kwaliteit, betrouwbaarheid en mate van professionaliteit. cards 3D Printing was een match!” – Johan Hustings, Bestuurder JVC Metaalwerken

“Communicatie was goed! Transparant en duidelijke communicatie. Heel tof dat de prijzen online staan op de webshop. Daardoor waren er geen verrassingen!” - Johan Hustings, Bestuurder JVC Metaalwerken

Toekomst voor FDM 3D printen

Op dit moment is JVC Metaalwerken beperkt tot het printen van kunststoffen, maar metaal 3D printen zou zeker in de toekomst interessant zijn. Er zijn ontwikkelingen voor de Ultimaker 3D printers voor het printen met metaal. Bijvoorbeeld BASF Ultrafuse 316L. Dit materiaal maakt het mogelijk om metalen onderdelen te 3D printen op de Ultimaker S5 in combinatie met de Print Core CC 0,6.

Het belangrijkste resultaat voor JVC Metaalwerken, is dat het bestaande machinepark is ondersteund met 3D Printen om prototypes en eindproducten te maken voor haar klanten. Met de komst van de Ultimaker S5 Pro Bundel kan aan deze vraag worden voldaan. De vraag naar 3D geprinte producten en prototypes binnen JVC blijft groeien.

Wil je eens praten over de 3D printing activiteiten binnen JVC Metaalwerken of kunnen wij je helpen met vraagstukken over de toevoeging van 3D printing binnen jouw productieproces? Neem contact met ons op en wij brengen je in contact met Johan Hustings of met één van onze 3D printing experts.

 

Laat een reactie achter

Comment form Text

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking