Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis!
Reparatie- Onderhoud support voor Ultimaker 3D Printers
Webwinkel Keurmerk Offerte aanvragen
0
0
Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis!
Reparatie- Onderhoud support voor Ultimaker 3D Printers

Door cards 3D Printing , 20 januari 2023

Durf verder te kijken dan PLA en Tough PLA

Wij komen het dagelijks tegen. Bedrijven die gebruik maken van 3D Printing en zich enkel focussen op filamenten zoals PLA en Tough PLA. PLA is het populairste en meest gebruikte 3d printer filament op de markt. PLA is een thermoplast dat erg gemakkelijk print, het is stijf en eenvoudig in gebruik. PLA filament is geschikt om fijne details en overhangende onderdelen op hoge snelheden te 3D-printen, je hebt geen verwarmd printbed nodig, het krimpt nauwelijks en vervormt daarom niet bij afkoeling. Verder durven kijken naar andere materialen gebeurt nog te weinig. Gebruikers zijn vaak bang dat het moeilijker te printen is. Met het gehele ecosysteem van Ultimaker, zoals UltiMaker Marketplace, Cura en de beschikbare profielen is dat juist heel toegankelijk. Denk hierbij aan muli-material printen. Je kunt met betere materialen, nog meer toepassingen gebruiken op de bestaande hardware die je al hebt. Uitbesteden is niet nodig!

Wij merken dat de denkwijze van velen is, zodra een toepassing niet geschikt is voor PLA of Tough PLA, dat er dan te snel wordt gegrepen naar de conventioneel methodes. Denk aan CNC frezen van bijvoorbeeld POM. Wij willen je graag laten zien dat dit niet nodig is. Er zijn op dit moment meer dan 300 FDM materiaal soorten met ieder unieke eigenschappen waardoor het mogelijk is om deze nieuwe toepassingen ook in house te printen. Vooral met het totale ecosysteem van Ultimaker. Er zal anders gedacht moeten worden. ‘Ik wil dit printen, welk materiaal heb ik daarvoor nodig?’, in plaats van, ‘ik heb dit materiaal, wat kan ik printen?.’ Binnen de UltiMaker Marketplace is het mogelijk om op materiaaleigenschap te zoeken en je zo gemakkelijk het juiste materiaal voor jouw project kunt selecteren.

Hoe pak je dat aan?

Stap 1: Wat zijn de eisen die ik stel aan de toepassing?

Stap 2: Wat zijn de kernmerken van mijn model, waar moet mijn model aan voldoen?

Stap 3: Is er hierin mogelijk om een ander materiaal te selecteren?

Stap 4: Materiaal opzoeken in de Marketplace van Ultimaker

Stap 5:Maak een keuze uit de selectie van filamenten die in de Marketplace wordt gegenereerd. Zo kun je doelgericht zoeken naar het meest geschikte materiaal voor jouw toepassing!

Wanneer er een filament wordt geselecteerd vanuit de UltiMaker Marketplace, betekent dit dat er materiaal profielen beschikbaar zijn voor Cura, dan is het nog maar een kwestie van Plug&Play!

Wil je graag advies over de mogelijkheden en de keuze van het juiste filament? Neem contact met ons op en onze collega Jos Ras adviseert je graag over de juiste keuze!

Laat een reactie achter

Comment form Text

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking