Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis!
Reparatie- Onderhoud support voor Ultimaker 3D Printers
Webwinkel Keurmerk Offerte aanvragen
0
0
Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis!
Reparatie- Onderhoud support voor Ultimaker 3D Printers

Door cards 3D Printing Solutions , 14 september 2022

Studenten voorbereiden op de échte wereld door middel van 3D printing

Howest is een Hogeschool met onder andere vestigingen in Kortrijk waaronder, Industrial Design Center waar industrie, onderzoek en onderwijs elkaar ontmoeten, maken en co-creëren. Dit gebouw kenmerkt zich door een unieke grote werkplaats.

Industrial Product Design (IPO) is een bacheloropleiding aan Howest - Kortrijk (België), UNESCO City of Design. De ambitie is om studenten te leren het juiste ding goed te ontwerpen . Ze willen studenten voorbereiden op de echte wereld door:

  • Studenten real-life cases aan te bieden met klanten en de industrie
  • Stimuleren van ondernemerschap en start-ups
  • Elke student mede-eigenaar maken van hun onderwijsprogramma
  • Veel hands-on prototyping-technieken leren  om een ​​realistisch beeld te krijgen van een concept of product
  • Bovenal wil Howest dat studenten design thinking toepassen op hun eigen leven

Één van de prototyping technieken is 3d Printing. In het Industrial Design Center zijn verschillende 3d printers beschikbaar voor studenten waaronder de Ultimaker FDM 3d printers. Met deze toepassing kunnen studenten een visueel beeld ontwerpen van een concept of een product. Alles wordt in huis ontwikkeld en 3d printen wordt vrijwel niet uitbesteed.

De core business van Howest is onderwijs. Toegepast onderzoek en dienstverlening voor en met de industrie, zijn erg aanwezig maar de opgedane kennis, investeringen enz. komen telkens ten goede van het onderwijs. Bart Grimonprez, Project Engineer Industrial Product Design aan Howest België zorgt ervoor dat alle studenten de kans hebben om met materialen en machines uit de industrie te werken. Dat is ook de drijfveer achter de uitgebreide werkplaats.

“De werkplaats is een plek om feeling te krijgen met realistische materialen waar mee gewerkt wordt in de industrie, zoals bijvoorbeeld 3d printen.” - Bart Grimonprez, Project Engineer Industrial Product Design -  Howest België

3d printen is dan ook een belangrijk onderdeel geworden in het creëren van een ontwerp. 3d printen maakt het voor studenten mogelijk om een idee, probleem, concept, prototype, product of productie tastbaar te maken.

“3d printen is een tool om iets tactiel te kunnen maken. Het gaat om het product en hoe dat product tastbaar voorgesteld kan worden.” - Bart Grimonprez, Project Engineer Industrial Product Design -  Howest België

90% van de projecten die door de studenten van Howest worden uitgevoerd zijn vragen vanuit de industrie. Zoals bijvoorbeeld een garagepoort leverancier, een bedrijf die matrassen maakt of textiel halffabricaten ontwikkeld. Alle vragen worden verzameld en twee keer per jaar wordt een planning gemaakt voor de studenten en worden deze projecten uitgevoerd. Dit is voor bedrijven uit de regio een laagdrempelige manier voor samenwerkingen. De kosten zijn laag en voor bedrijven zijn de studenten een bron van creativiteit! Daarnaast hebben we ook nog stages, bachelor proeven, onderzoeksprojecten, een postgraduaat en vele andere manieren om met de industrie samen te werken.

De geavanceerde technologische en inspirerende infrastructuur van Howest wil samenwerking op gang brengen, innovatie aanwakkeren en oplossingen realiseren.

“Wij zijn bij cards terecht gekomen door eerdere samenwerkingen. cards 3d Printing Solutions is een partner waar we op kunnen rekenen en is geen dozen schuiver. We zochten een partner voor Ultimaker 3d printers die niet alleen machines en materialen levert, maar ook kennis met ons deelt en wil bijdragen aan de ontwikkeling van 3d printing in het onderwijs.” Bart Grimonprez, Project Engineer Industrial Product Design -  Howest België

Wij zijn trots dat  wij mogen bijdragen voor deze studenten en de vele bedrijven die samenwerken met Howest!

Laat een reactie achter

Comment form Text

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking