Menu
0

Brabant Engineering

De stap naar 3d printen om tooling te optimaliseren

 

Brabant Engineering is onderdeel van de Neitraco Groep. Het bedrijf is een multidisciplinair ingenieursbureau met een brede kennis binnen de werktuigbouw. Brabant Engineering ontzorgt haar klanten op het mechanische gebied binnen de werktuigbouw. Hierbij kan het gaan om de engineering van tooling of om een volledig turn-key project waarbij een complete machinelijn van a tot z wordt gerealiseerd.

 

3D printen in het productieproces

Brabant Engineering wilde 3D printtechnieken inzetten om de werking van een ontwerp door middel van een tastbaar model uit te leggen, zowel voor de klant als intern. Daarnaast wenste het bedrijf meer inzicht te krijgen in de mogelijkheden die 3D printing te bieden heeft, aangezien 3D printing een steeds grote rol krijgt als productiemethode. Brabant engineering zegt hierover het volgende: ‘’de uitdaging hierbij is het zoeken naar een juist startpunt. Vanuit eigen wensen een geschikt punt kiezen om in de wereld van 3D printing te stappen. Op de manier waarin wij, als Brabant Engineering, in deze wereld zijn gestapt, kan ik vanuit ervaring zeggen dat we de juiste keuze hebben gemaakt.’’

 

Behaalde resultaten

Brabant Engineering is erg positief betreft het gebruiken van de Ultimaker 3 die zij ruim een jaar geleden aanschafte bij cards 3D Printing Solutions. Het bedrijf geeft aan dat het toepassen van de 3D printtechniek heeft geleid tot zowel kosten als tijdbesparing, ondanks de relatief jonge fase waarin zij nu verkeren wat betreft 3D printen. ‘’Tooling modellen zijn geprint aan de klant geleverd om de inbouwmaten, de ergonomie en de werking in de daadwerkelijke situatie te kunnen testen. Dit zonder eerst langdurige en dure productieprocessen te hoeven gebruiken om tooling onderdelen te realiseren. Een tastbaar product is iets waar geen CAD-bestand tegen op kan.

Door het toepassen van deze methode zijn wij tevens in staat klanten te overtuigen doordat wij iets kunnen laten zien en voelen van toekomstige concepten.Met elke nieuwe print krijgen we het proces beter onder controle waardoor ook de prints mooier worden. Daarnaast is de service van Cards een voorbeeld voor veel bedrijven waardoor ook wij onszelf blijven ontwikkelen. Het kleine formaat van de Ultimaker, de eenvoudige software Ultimaker cura en de mogelijkheid om 2 verschillende materialen te kunnen printen. Over de nacht of het weekend kunnen printen met grotere printopdrachten.’’

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal excl. btw:€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis