Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis!
Reparatie- Onderhoud support voor Ultimaker 3D Printers
Webwinkel Keurmerk Offerte aanvragen
0
0
Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis!
Reparatie- Onderhoud support voor Ultimaker 3D Printers

FLAMA

Kleine 3D geprinte prototypes duurzaam?

 

Flama B.V. heeft een ruime ervaring in het ontwikkelen van huishoudelijke apparaten. Het bedrijf biedt haar klanten kosteneffectieve oplossingen in verschillende domeinen, zoals: Het ontwikkelen en produceren van huishoudapparaten, architectuurontwikkeling, conceptontwikkeling, Lean Six Sigma in productontwikkeling en productie en Value engineering.

 

Milieubewust printen

Flama ontzorgt haar klanten door commerciële vereisten om te zetten in nieuwe producten. De producten kunnen worden geproduceerd op de productielocatie van het moederbedrijf Flama S.A. in Portugal. Hier past het bedrijf al langere tijd een Ultimaker 3 Extended toe in haar productieproces. Het bedrijf was opzoek naar milieuvriendelijker alternatief voor kleinere filament spoelen die zij in gebruik hadden. Flama werkt voornamelijk met het printen van kleine onderdelen. Doordat het 3D printproces steeds hoger opliep, waren filamentspoelen snel aan vervanging toe en bleven laatste restanten over die niet gebruikt konden worden. ‘’Van elke rol hou je toch een paar meter materiaal over. Het aan elkaar smelten van eindjes levert problemen op tijdens het printproces. Tevens is dit zeer arbeidsintensief.’’

 

Behaalde resultaten

Aan de hand van de wensen van Flama hebben wij het bedrijf voorzien van 8,5kg filament spoelen. ‘’Met de 8,5kg rol besparen wij het afval van 11 kleinere rollen, wat kan oplopen tot wel bijna 50 meter materiaal bij het maken van kleine prototypes’’, aldus Flama. Het gebruiken van de grote spoelen zorgt ervoor dat Flama afval van grondstoffen in hoge mate kan reduceren en tevens geld bespaard.

Voor al jouw vragen

Social media

4.0Review LogoWij scoren een 4.0 op Google

cards3dprinting.com

Nederland
De Dieze 24G 5684 PT Best, Nederland
België
C-Mine 12 3600 Genk, België

NL817478589B01
17192726

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking