Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis!
Reparatie- Onderhoud support voor Ultimaker 3D Printers
Webwinkel Keurmerk Offerte aanvragen
0
0
Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis!
Reparatie- Onderhoud support voor Ultimaker 3D Printers

KMWE

3d-printen met Ultimaker als tussenfase voor metaal printen

KMWE Group is partner en leverancier voor de High Tech machinebouw en Aerospace. KMWE is actief binnen de medische sector, de halfgeleiderindustrie, industriële automatisering en luchtvaartindustrie. Het bedrijf ontwikkelt en levert een grote variatie aan zeer complexe, functioneel kritische componenten en hoogwaardig (cleanroom) geassembleerde mechatronische modules aan diverse veeleisende klanten. Geen grote volumes, maar ingenieus maatwerk (high mix, low volume, high complexity). Tevens ondersteunen zij klanten in diverse projecten en zijn in steeds grotere mate verantwoordelijk voor de totale productlevenscyclus: design, engineering, prototyping en testen, productie en nazorg. 

Ultimaker 3D printer bereid voor op de toekomst

Een aantal jaren geleden heeft KMWE de voorganger van de Ultimaker 3 Extended aangeschaft. Tevens zijn zij reeds enkele jaren actief in de samenwerkingsclusters; voorheen AddLab en nu AddFab om de mogelijkheden van industrieel 3D metaal printen te onderzoeken. Dit werd via het partnership AddLab/AddFab intern uitgevoerd.

3D metaal printen is als nieuwe technologie in opkomst. In de kritische markten waarin KMWE opereert, zijn (materiaal)kwaliteit, traceability en repeteerbaarheid van enorm belang. KMWE wil uiteindelijk 3D printen als technologie inzetten naast de reeds bestaande capability verspanen en sheet metal fabrications. De uitdaging om met 3D printen te beginnen was voornamelijk het onderzoeken van de mogelijkheden op het gebied van 3D printen, wat zijn de kansen en uitdagingen om industrieel 3D metaal printen uit te kunnen voeren? De aanschaf van de Ultimaker 3 Extended was daarom een goede stap om snel te kunnen schakelen, zoals bijvoorbeeld op het gebied van tooling.  

Behaalde resultaten

Het gebruiken van de Ultimaker 3 Extended heeft KMWE positief resultaat geboden. "Het gebruik van 3D printen heeft vele kosten bespaard. Het is goedkoper om tooling te printen in plaats van te frezen. Echter wanneer het gaat over tijdbesparing, is frezen altijd nog sneller, maar nu kunnen we onderdelen printen die we niet kunnen frezen, bijvoorbeeld een haakse binnenhoek. De service die wij krijgen vanuit cards 3D Printing Solutions helpt ons bij dit proces’’, aldus KMWE.

Voor al jouw vragen

Social media

4.0Review LogoWij scoren een 4.0 op Google

cards3dprinting.com

Nederland
De Dieze 24G 5684 PT Best, Nederland
België
C-Mine 12 3600 Genk, België

NL817478589B01
17192726

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking