Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis!
Reparatie- Onderhoud support voor Ultimaker 3D Printers
Webwinkel Keurmerk Offerte aanvragen
0
0
Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis!
Reparatie- Onderhoud support voor Ultimaker 3D Printers

Oerlikon Eldim

Van SLS naar FDM printen

 

Oerlikon Eldim is onderdeel van de Oerlikon Metco groep. Oerlikon Metco produceert onder andere metaalpoeders die gebruikt worden voor 3D print processen. Oerlikon Eldim maakt en bewerkt turbine onderdelen voor aerospace en industriële gasturbine motoren voor alle grote spelers in de markt zoals GE, Siemens, Pratt & Whitney, Safran, Rolls Royce. 

 

Nieuwe mogelijkheden

Oerlikon Eldim was opzoek naar nieuwe 3D printtechnieken. SLA printen van producten in de projectfase en SLS printen van onderdelen voor gereedschappen wordt al vele jaren op grote schaal gebruikt. ‘’SLS prints zijn met betrekking tot maatvoering niet nauwkeurig genoeg en dienen in veel gevallen nabewerkt te worden’’, aldus Oerlikon Eldim. Het bedrijft heeft een specifiek doel, de levertijd en nabewerkingstijd van prototypes verkorten.

 

Behaalde Resulaten 

Oerlikon Eldim is aan de slag gegaan met de Ultimaker 3. Het 3D printen met de Ultimaker 3 heeft mogelijkheden gebracht voor engineering en heeft haar constructie uitgebreid en aangevuld. Het bedrijf zegt hierover het volgende: ‘’We zijn in staat om met een korte doorlooptijd prototype tooling onderdelen te printen. Voor ons blijkt dat wanneer de doorlooptijd binnen 2 dagen blijft het 3D printen met de Ultimaker 3 printer een zeer grote meerwaarde heeft. We zijn begonnen met het breedste assortiment van Ultimaker filamenten om nu te concluderen dat enkele filamenten leidend worden. Dit scheelt veel tijden mogelijke problemen door het continu omstellen."

 

Voor al jouw vragen

Social media

4.0Review LogoWij scoren een 4.0 op Google

cards3dprinting.com

Nederland
De Dieze 24G 5684 PT Best, Nederland
België
C-Mine 12 3600 Genk, België

NL817478589B01
17192726

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking