• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Medische sector, halfgeleider industrie, industriële automatisering en luchtvaartindustrie

 

 

Introduction:
KMWE Group is partner en leverancier voor de High Tech machinebouw en Aerospace. KMWE ontwikkelt en levert een grote variatie aan zeer complexe, functioneel kritische componenten en hoogwaardig (cleanroom) geassembleerde mechatronische modules aan diverse veeleisende klanten. Geen grote volumes, maar ingenieus maatwerk (high mix, low volume, high complexity). Tevens ondersteunen zij  klanten in diverse projecten en zijn in steeds grotere mate verantwoordelijk voor de totale productlevenscyclus: design, engineering, prototyping en testen, productie en nazorg.

Industry/bedrijfstak:
De medische sector, de halfgeleider industrie, industriële automatisering en luchtvaartindustrie

Challenge: 
Een aantal jaren geleden heeft KMWE de voorganger van de Ultimaker 3 aangeschaft. Tevens zijn zij reeds enkele jaren actief in de samenwerkingsclusters; voorheen AddLab en nu AddFab om de mogelijkheden van industrieel 3d metaalprinten te onderzoeken. Dit werd via het partnership AddLab / AddFab intern uitgevoerd.

3D metaalprinten is als nieuwe technologie in opkomst. In de kritische markten waarin wij opereren, zijn (materiaal)kwaliteit, traceability en repeteerbaarheid van enorm belang. KMWE wil uiteindelijk 3D printen als technologie/capability inzetten naast de reeds bestaande capability verspanen en sheet metal fabrications. De uitdaging om met 3D printen te beginnen was voornamelijk het onderzoeken van de mogelijkheden op het gebied van 3D printen, wat zijn de kansen en uitdagingen om industrieel 3d metaalprinten uit te kunnen voeren? De aanschaf van de Ultimaker 3 was daarom een goede stap om snel te kunnen schakelen, zoals bijvoorbeeld op het gebied van tooling. 

Key to Succes: 
" Het gebruik van 3D printen heeft vele kosten bespaard. Het is goedkoper om tooling te printen in plaats van te frezen. Echter wanneer het gaat over tijdbesparing, is frezen altijd nog sneller, maar nu kunnen we onderdelen printen die we niet kunnen frezen, bijvoorbeeld een haakse binnenhoek. " 

Results: 
" De printer geeft af en toe een storing aan, maar de service vanuit cards 3D Printing Solutions is goed. Het is nu mogelijk om onderdelen te printen die we niet op een freesmachine kunnen realiseren."