• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Basistraining 3D printen

Training - Basistraining 3D Printen 

Wanneer: 
Woensdag 21 november 2018

9:00 - 13:00 
Inclusief lunch

Waar: 
cards 3D Printing Solutions
3D Experience Center
De Maas 22a 

5684 PL Best 

Interesse in 3D-printen was grotendeels gericht op functionele prototyping en het maken van componenten. Productiebedrijven bevinden zich echter op een ander belangrijk gebied: tooling, jigs en fixtures. 

Het bewerken van een productietool duurt enkele weken, vooral als er meerdere designs of assemblages aanwezig zijn. Het intern printen van onderdelen versnelt het proces van ontwikkeling en levering. Fabrikanten die momenteel Ultimaker 3D printers gebruiken zien de doorlooptijd verlagen van 40% tot 90%.

Wanneer een object wordt geprint en er een probleem of verbetering wordt gesuggereerd, is dit gemakkelijk op te lossen door het object te herzien binnen het CAD-bestand en daarna het object nogmaals af te drukken. De kosten zijn vele malen lager dan bij traditionele productiemethoden en de resultaten kunnen worden afgestemd op de exacte vereisten. Veranderingen binnen het ontwikkelingsproces kunnen binnen enkele uren worden uitgevoerd zonder dat daar hoge kosten aan te pas komen.

“Now we have way more tools, with better fit and for far less money. Just by printing a handful of tools we can get back the initial investment.” – Luis Pascoa, Pilot Plant Manager bij Volkswagen Autoeuropa

Wilt u dit in de praktijk ervaren voor uw bedrijf? Dan willen wij u graag de mogelijkheid bieden om deel te nemen aan onze klassikale training "Basistraining 3D Printen" in ons 3D Experience Center.

Onze consultants beantwoorden graag uw vragen en geven alle ins and outs betreft 3D printing.

Bestel uw tickets snel!