Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis!
Reparatie- Onderhoud support voor Ultimaker 3D Printers
Webwinkel Keurmerk Offerte aanvragen
0
0
Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis!
Reparatie- Onderhoud support voor Ultimaker 3D Printers

Hoe kan pillowing opgelost worden?

Wanneer het bovenoppervlak van een afdruk niet volledig is gesloten of hobbels vertoont, noemen we dit pillowing. Dit gedrag verschijnt voornamelijk vanwege verkeerde afdrukinstellingen en slechte koeling. Op deze pagina beschrijven we wat u kunt doen om van pillowing op uw afdrukken af ​​te komen.

Pillowing

 

Top/Bottom-dikte

Om een ​​gladde bovenkant te creëren, is het belangrijk dat u een dik genoeg blad op uw afdruk gebruikt. Een te dunne topdikte leidt logischerwijs tot een bovenoppervlak met gaten erin. Het verhogen van de Top/Bottom-dikte in Cura helpt dus om het bovenste oppervlak van uw afdruk beter te sluiten. We adviseren om een ​​Top/Bottom-dikte van minimaal 6 keer de laaghoogte te gebruiken om uw model goed te sluiten als deze een plat oppervlak heeft. Dit betekent bijvoorbeeld dat u een top-/bodemdikte van 0,6 mm nodig hebt bij gebruik van een laaghoogte van 0,1 mm. Als de bovenkant van uw afdruk niet goed is gesloten, kunt u de dikte van de boven- /onderkant vergroten. Over het algemeen kunnen we zeggen dat hoe dunner de laaghoogte, hoe meer toplagen je nodig hebt. Dunnere lagen krullen of breken gemakkelijker, waardoor er meer lagen nodig zijn om de bovenkant volledig te sluiten.

                 Een te dunne toplaag                             Een mooi gesloten bovenoppervlak

 

Koeling

Naast goede instellingen is het misschien nog belangrijker om het plastic aan de bovenkant goed af te koelen. Controleer of de printkopventilatoren werken met de maximale ventilatorsnelheid zoals ingesteld in de koelinstellingen in Cura. Als ze dat niet doen, is het mogelijk dat het plastic niet goed afkoelt waardoor het een beetje kan hangen of opkrullen op de plaatsen waar het de infillijnen kruist. Dit betekent dat een ongelijk oppervlak wordt gemaakt voor de volgende laag die erop moet worden geplaatst, wat leidt tot hobbels op het bovenoppervlak. Het lijkt erop dat vooral dunnere lagen de neiging hebben om op te krullen. Daarom kan het helpen om de laaghoogte te vergroten.

Verlaging van de afdruktemperatuur kan ook helpen, maar zorg ervoor dat uw afdruk niet start onder extruderen. In dit geval kan het ook nodig zijn om de afdruksnelheid te verlagen.

   

Het effect van geen koeling op de bovenste laag van uw afdruk

Voor al jouw vragen

Social media

4.0Review LogoWij scoren een 4.0 op Google

cards3dprinting.com

Nederland
De Dieze 24G 5684 PT Best, Nederland
België
C-Mine 12 3600 Genk, België

NL817478589B01
17192726

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking