Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis!
Reparatie- Onderhoud support voor Ultimaker 3D Printers
Webwinkel Keurmerk Offerte aanvragen
0
0
Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis!
Reparatie- Onderhoud support voor Ultimaker 3D Printers

Actieve nivellering is mislukt

Wanneer de Ultimaker 3 het actieve nivelleringsproces niet kan voltooien, kan deze fout verschijnen. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Op deze pagina zullen we u door enkele stappen leiden om dit probleem op te lossen:

 

  1. Voer eerst de volgende controles uit voordat u de actieve nivellering start:
  • Zorg ervoor dat de Ultimaker 3 op een stevig oppervlak is geplaatst, zodat hij niet wiebelt of trilt tijdens het actieve egalisatieproces.
  • Zorg ervoor dat er geen overgebleven materiaal op de nozzles zit en dat de glasplaat schoon is wanneer u de printplaat wilt kalibreren. Dit kan leiden tot onnauwkeurigheden en in het ergste geval tot uitval van de actieve nivellering.
  • Zorg ervoor dat er geen vuil onder de glasplaat zit en de plaatklemmen volledig zijn gesloten.
  • Zorg ervoor dat de printplaat niet losjes waterpas staat. Er moet een afstand van minimaal 0,5 mm zijn tussen het mondstuk en de printplaat voordat een sonde begint.
  • Controleer of de beugel van de printerkop goed is gesloten.
  • De print cores moeten volledig in de printkopgleuven worden gestoken.
  • Zorg ervoor dat er geen machines zijn die EMI produceren (elektromagnetische interferentie, bijvoorbeeld elektrische motoren, verbrandingsmotoren) of andere elektrische ruis in de buurt.
  1. Voer de actieve nivellering opnieuw uit en controleer of deze weer werkt. Raak de printer niet aan tijdens het uitvoeren van de actieve nivellering; dit kan van invloed zijn op de metingen.
  2. Als er nog steeds problemen zijn met de actieve nivellering, kan het nodig zijn om deze eerst handmatig te nivelleren. Bekijk de Ultimaker 3-handleiding voor instructies over hoe u dit kunt doen. Hierna kunt u de actieve nivellering opnieuw starten.

 

Als u na het volgen van deze instructies nog steeds problemen ondervindt, raden wij u aan om contact met ons op te nemen via [email protected]of bel naar 0499-371990.

Voor al jouw vragen

Social media

4.0Review LogoWij scoren een 4.0 op Google

cards3dprinting.com

Nederland
De Dieze 24G 5684 PT Best, Nederland
België
C-Mine 12 3600 Genk, België

NL817478589B01
17192726

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking