Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis!
Reparatie- Onderhoud support voor Ultimaker 3D Printers
Webwinkel Keurmerk Offerte aanvragen
0
0
Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis!
Reparatie- Onderhoud support voor Ultimaker 3D Printers

Flow sensor error

Als uw Ultimaker S5 deze fout meldt, betekent dit dat er een probleem is met een van de flow sensoren. Het zijn twee flow sensoren in de Ultimaker S5, één binnenin elk van de feeders. Deze sensoren zijn verantwoordelijk voor het meten van de stroomsnelheid van het filament dat door de toevoer gaat op zijn weg naar de nozzle.

 

Deze fout kan optreden wanneer de printer opstart of wanneer een afdruktaak begint en dit betekent dat de printer geen verbinding kan maken met de flow sensor. Dit betekent niet noodzakelijk dat uw flow sensor defect is; het kan ook worden veroorzaakt door een korte onderbreking van de verbinding of door een softwarefout. De informatie op deze pagina zal helpen bij het oplossen van eventuele problemen.

 

Opmerking: Zelfs als uw flow sensor niet goed functioneert, kunt u de printer toch gebruiken door deze uit te schakelen in het Ultimaker S5-menu (System > Settings > Flow sensor).

 

Probleem oplossen

  • Schakel de Ultimaker S5 uit met de aan/uit-schakelaar. Wacht tot de printer volledig is uitgeschakeld voordat u hem weer inschakelt. Controleer of ER43 verschijnt nadat de printer volledig is opgestart. Als dat zo is, gaat u verder met stap 2.
  • Update de Ultimaker S5 naar de nieuwste stabiele firmware. Instructies over het updaten van uw firmware vindt u in de Ultimaker S5-handleiding.

 

Als u na deze stappen nog steeds ER43 ondervindt, voert u de volgende stappen uit voor het oplossen van hardwareproblemen.

  • De foutmelding van de printer toont de informatie van de betreffende feeder. Begin met het verwijderen van het materiaal. Ga naar het configuratiemenu, selecteer het materiaal dat je wilt verwijderen en selecteer 'Unload'. Schakel hierna de printer uit en verwijder de voedingskabel.
  • Plaats de printer op een manier dat de betreffende feeder gemakkelijk toegankelijk is.
  • Verwijder de klembeugel aan het uiteinde van de bowdenbuis, duw de slangpilaar naar beneden en trek de Bowden tube omhoog uit de feeder. (Figuur 1)

Figuur 1: Verwijder de clip van de Bowden tube

 

  • Gebruik de inbussleutel om de twee bouten los te maken waarmee de feeder op het achterpaneel is bevestigd (Figuur 2).

Figuur 2: Schroef de aanvoer van het achterpaneel los

 

Verwijder de aanvoer voorzichtig van het achterpaneel (Figuur 3). U kunt nu duidelijk zien hoe de detectiekabel voor de gloeidraad in de flow sensor is gestoken.

Figuur 3: Stel de gloeidraadsensor bloot

Opmerking: vermijd het aanraken van de sensor van de sensor om schade aan de sensor te voorkomen wanneer de feeder van het achterpaneel wordt losgemaakt.

 

  • Controleer de aansluiting van de gloeidraaddetectiekabel op de flow sensor. Trek voorzichtig aan de connector om te zien of deze enigszins los zit en of de kabel stevig is geplaatst.
  • Plaats de feeder terug op de printer en zet hem vast met de twee bouten.
  • Steek de Bowden tube in de feeder door de inkeping van de buiskoppeling in de feeder omlaag te duwen en de Bowden tube helemaal naar binnen te duwen. Bevestig de buis met de klem.

 

Als de fout zich blijft voordoen na het uitvoeren van deze stappen voor probleemoplossing of als er zichtbare schade aan de flow sensor zelf is, neem dan contact met ons op via [email protected]of bel naar 0499-371990.

 

Voor al jouw vragen

Social media

4.0Review LogoWij scoren een 4.0 op Google

cards3dprinting.com

Nederland
De Dieze 24G 5684 PT Best, Nederland
België
C-Mine 12 3600 Genk, België

NL817478589B01
17192726

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking