Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis!
Reparatie- Onderhoud support voor Ultimaker 3D Printers
Webwinkel Keurmerk Offerte aanvragen
0
0
Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis!
Reparatie- Onderhoud support voor Ultimaker 3D Printers

Opwarmen van print core duurt te lang

Deze foutmelding verschijnt wanneer de printer wacht op het opwarmen van een print core, maar de doeltemperatuur wordt niet binnen 10 minuten bereikt. Dit kan gebeuren wanneer de print core opwarmen voordat de afdruk start, of tijdens het afdrukken.

 

Zorg ervoor dat de Ultimaker 3 niet wordt blootgesteld aan koude tocht, omdat dit de temperatuur van het nozzle sterk zal beïnvloeden. Zorg er ook voor dat de siliconen hoes op zijn plaats zit, zoals in de afbeelding hieronder wordt getoond:

Zonder de siliconenafdekking kan de luchtstroom van de ventilatoren de nozzles koelen en de foutmelding activeren.

 

De fout “PrintCore in head slot [x] is taking too long to warm up” kan ook het gevolg zijn van een communicatiefout. Als de Ultimaker 3 zich in een geschikte afdrukomgeving bevindt en de siliconen hoes correct is geplaatst, sla dan de logbestanden op onmiddellijk nadat u de printer opnieuw hebt opgestart.

 

Ga in het menu Ultimaker 3 naar System > Maintenance > Diagnostics > Dump logs to USB. Zorg ervoor dat er een USB-stick in de printer is geplaatst om de logbestanden op te slaan. Neem dan contact met ons op via [email protected]of bel naar 0499-371990 en wij kunnen de logbestanden analyseren om de oorzaak van het foutbericht te achterhalen.

Voor al jouw vragen

Social media

4.0Review LogoWij scoren een 4.0 op Google

cards3dprinting.com

Nederland
De Dieze 24G 5684 PT Best, Nederland
België
C-Mine 12 3600 Genk, België

NL817478589B01
17192726

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking