Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis!
Reparatie- Onderhoud support voor Ultimaker 3D Printers
Webwinkel Keurmerk Offerte aanvragen
0
0
Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis!
Reparatie- Onderhoud support voor Ultimaker 3D Printers

Wat doen bij een error max. temperatuur van de print core?

Deze fout geeft aan dat een van de afdrukkernen een te hoge temperatuur aan het lezen is. Het display toont met welke print cores probleem werd gedetecteerd.

 

Meestal wordt deze fout veroorzaakt door een defecte verbinding met de temperatuursensor in de print core. Dit kan ook betekenen dat de print coreniet goed is geplaatst terwijl deze heet is, opwarmt of afkoelt. De fout kan ook verschijnen wanneer de printk print coreern wordt verwijderd zonder de print coreprocedure wijzigen/verwijderen in het touchscreen-menu te volgen.

 

Voor de Ultimaker S5 moeten altijd twee printcores worden geïnstalleerd. Als er geen printcores zijn geïnstalleerd, moet u ervoor zorgen dat u ze eerst installeert.

 

Om te achterhalen wat de oorzaak van de foutmelding is, adviseren wij de volgende stappen:

 

  1. Controleer of de print corecorrect is geïnstalleerd. Wanneer u het invoegt, hoort u een hoorbare klik wanneer de printkern in de sleuf wordt vergrendeld.
  2. Als de fout nog steeds optreedt, verwijdert u deze uit de printkopen onderzoekt u de PCB aan de achterkant van de print core. Vuil en vet van het hanteren van de print corekunnen zich op de PCB-contactpunten aan de achterkant ophopen, wat leidt tot verbindingsproblemen. U kunt de PCB-contactpunten reinigen met een wattenstaafje en wat alcohol. Om te voorkomen dat vuil zich ophoopt op de PCB, is het aan te raden om alleen de print corevast te houden met behulp van de hendel.
  3. Controleer de contactpennen in de printkopgleuf; ze kunnen ook vies zijn geworden. Zorg ervoor dat de printer is uitgeschakeld en is losgekoppeld van de voedingseenheid en reinig de pinnen met wattenstaafjes en alcohol.
  4. Plaats de print coreopnieuw, schakel de Ultimaker S5 weer in en controleer of de fout is verdwenen.

 

Als de fout blijft verschijnen, kunt u de printkern vervangen of contact opnemen met ons op via [email protected]of bel naar 0499-371990.

Voor al jouw vragen

Social media

4.0Review LogoWij scoren een 4.0 op Google

cards3dprinting.com

Nederland
De Dieze 24G 5684 PT Best, Nederland
België
C-Mine 12 3600 Genk, België

NL817478589B01
17192726

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking