Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis!
Reparatie- Onderhoud support voor Ultimaker 3D Printers
Webwinkel Keurmerk Offerte aanvragen
0
0
Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis!
Reparatie- Onderhoud support voor Ultimaker 3D Printers

Wat te doen bij verstopte BB print core?

Wellicht is het filament die gebruikt wordt door de BB print core te veel verzadigd geraakt met vocht. Hierdoor wordt het vocht verwarmd, verbrand en raakt de kop als gevolg verstopt. De feeder aan de achterkant graaft zich in het materiaal en raakt ook verstopt.

 

Op deze pagina zullen we u door enkele stappen leiden om dit probleem op te lossen:

  1. Knip het filament onder de feeder af. Maak vervolgens de Bowden tube los: c-clipje eerst los maken en tube eruit halen. Haal de feeder eraf en maak deze open. Draai éérst de spannings rol losser, door de kleine inbus bovenop de feeder in te draaien. Nu kan je de bovenste en onderste inbus losmaken en de feeder eraf halen. Daarna de 4 inbussen losdraaien en de feeder open maken. Pas op dat het veertje van de spanningsrol niet weg schiet (vandaar eerst losser zetten). Let goed op de positie van de delen om alles na het schoonmaken weer netjes terug te plaatsen. Plaats ten slotte de feeder weer terug.

 

  1. Selecteer via het scherm extruder 2 en verwarm de printcore op naar 250 graden. Na het opwarmen kan je het resterende filament bij de feeder onder de tube eruit trekken.

 

  1. Spoel tenslotte de BB print core schoon. Vind hier een link met de wijze waarop dit uitgevoerd kan worden.

 

Als het probleem zich blijft voordoen nadat u deze stappen hebt ondernomen, neemt dan contact met ons op via [email protected]of bel naar 0499-371990.

Voor al jouw vragen

Social media

4.0Review LogoWij scoren een 4.0 op Google

cards3dprinting.com

Nederland
De Dieze 24G 5684 PT Best, Nederland
België
C-Mine 12 3600 Genk, België

NL817478589B01
17192726

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking