Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis!
Reparatie- Onderhoud support voor Ultimaker 3D Printers
Webwinkel Keurmerk Offerte aanvragen
0
0
Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis!
Reparatie- Onderhoud support voor Ultimaker 3D Printers

X- of Y-as vast of eindschakelaar kapot

Wanneer een afdruk start, zal de printkop zelf naar het beginpunt in de linker achterhoek van de printer gaan. Dit oorsprongspunt wordt gedefinieerd door twee eindschakelaars te gebruiken: één voor de X-richting en één voor de Y-richting. Als een van deze limietschakelaars niet wordt geactiveerd, ontvangt u deze foutmelding.

Om de oorzaak van de fout te achterhalen en een oplossing te vinden, raden we de controles aan die op deze pagina worden beschreven.

 

Losse pulley

Controleer of de printkop naar de linkerachterhoek beweegt bij het naderen. Als het de hoek niet bereikt, is het waarschijnlijk dat een van de riemschijven los zit, waardoor de beweging van de printkop verschuift / overslaat. Zorg er in dit geval voor dat alle pulleys  (op de assen en X / Y-motoren) volledig zijn vastgedraaid met een zeskantschroevendraaier.

 

Activeer de schakelaars

Controleer of de schakelaars goed kunnen worden geactiveerd. Verplaats de printkop handmatig naar de linkerachterzijde van de printer. U hoort een hoorbare klik als elke schakelaar inschakelt. Als dit niet het geval is, controleert u of de schakelhendels niet zijn gebogen en past u ze aan indien nodig.

 

Probleemoplossen

Als beide schakelaars fysiek worden ingedrukt, is er nog steeds een kans dat er een elektrische oorzaak voor het probleem is of dat een van de schakelaars niet goed is aangesloten. In dit geval worden de volgende stappen geadviseerd:

  1. Plaats de printkop in de rechter voorhoek.
  2. Ga naar Preferences > Maintenance > Print head > Home print head. De printkop gaat nu naar de beginpositie in de linkerachterhoek van de printer.
  3. Druk beide eindschakelaars handmatig in voordat de printkop de hoek bereikt en controleer of de printkop stopt met bewegen (u kunt hiervoor uw vinger of een schroevendraaier gebruiken). Met behulp van deze methode kunt u erachter komen welke eindschakelaar problemen veroorzaakt.

 

Als het probleem zich blijft voordoen nadat u deze stappen voor het oplossen van problemen hebt uitgevoerd, neem dan contact met ons op via [email protected]of bel naar 0499-371990.

Voor al jouw vragen

Social media

4.0Review LogoWij scoren een 4.0 op Google

cards3dprinting.com

Nederland
De Dieze 24G 5684 PT Best, Nederland
België
C-Mine 12 3600 Genk, België

NL817478589B01
17192726

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking