Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis!
Reparatie- Onderhoud support voor Ultimaker 3D Printers
Webwinkel Keurmerk Offerte aanvragen
0
0
Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis!
Reparatie- Onderhoud support voor Ultimaker 3D Printers

Z-as vast of eindschakelaar kapot

Deze fout verwijst naar een probleem met de Z-eindschakelaar, die zich onderaan de schroef van de Z-as bevindt. De limietschakelaar wordt gebruikt om de printplaat te richten en zorgt ervoor dat de printplaat niet verder naar beneden zal bewegen wanneer deze de onderkant van de Z-as heeft bereikt.

Wanneer deze fout optreedt, betekent dit dat de Z-limietschakelaar niet naar behoren functioneert. Dit kan worden veroorzaakt door een probleem met de beweging van de printplaat op de Z-as of door een probleem met de eindschakelaar zelf.

 

De volgende stappen worden geadviseerd om een ​​probleem met de Z-as of eindschakelaar op te lossen:

  1. Controleer of de bouwplaat volledig naar beneden gaat tijdens het transporteren. Als dit niet het geval is, controleer dan op obstructies onder de printplaat.
  2. Schakel de printer uit en laat de printplaat handmatig zakken totdat u een "klik" hoort. Als u geen klik hoort, gaat u verder met de volgende stappen.
  3. Controleer het onderste paneel hieronder van de printer onder de bouwplaat (waar de Z-eindschakelaar zich bevindt). Het huis van de eindschakelaar is iets verhoogd. Zorg dat er geen obstakels (bijvoorbeeld kleine stukjes filament) op de schakelaar zitten die kunnen voorkomen dat de hendel goed schakelt.

 

Als de fout aanhoudt, neem dan contact met ons op via [email protected]of bel naar 0499-371990.

Voor al jouw vragen

Social media

4.0Review LogoWij scoren een 4.0 op Google

cards3dprinting.com

Nederland
De Dieze 24G 5684 PT Best, Nederland
België
C-Mine 12 3600 Genk, België

NL817478589B01
17192726

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking