Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis!
Reparatie- Onderhoud support voor Ultimaker 3D Printers
Webwinkel Keurmerk Offerte aanvragen
0
0
Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis!
Reparatie- Onderhoud support voor Ultimaker 3D Printers

Hoe kan een feeder probleem opgelost worden?

Tijdens het gebruik van uw Ultimaker bestaat de kans dat u een feederprobleem tegenkomt. Gelukkig zijn problemen met de feeder meestal gemakkelijk op te lossen.

Verschillende symptomen kunnen wijzen op een probleem met de feeder:

  • de feeder tikt terug/slaat over
  • materiaal wordt vermalen door de feeder
  • materiaal wordt niet door de feeder doorgestuurd

Er is ook een kans dat uw feeder een van deze symptomen vertoont als gevolg van onder-extrusie, wat wordt aangetoond door kleine gaatjes in de 3D-afdruk. Raadpleeg in dit geval ons artikel met uitgebreide informatie over under-extrusion.

De feeder tikt terug/slaat over

Tijdens het afdrukken is het mogelijk dat u een tikkend geluid hoort uit de aanvoer. Dit betekent dat de feeder momenteel te veel wrijving ondervindt bij het invoeren van materiaal door de printer. Daar zijn verschillende mogelijke oorzaken voor, dus we raden u aan ons artikel over een overslaande feeder te bekijken voor meer gedetailleerde informatie.

Materiaal wordt vermalen door de feeder

Wanneer het materiaal door de feeder wordt afgevlakt, kan de feeder soms worden geblokkeerd met kleine filamentdeeltjes. Over het algemeen betekent dit dat het materiaal dat u aan de printer toevoegt, is vermalen door de feeder. Dit kan gebeuren wanneer de spanning van de aanvoer te hoog is ingesteld, maar er is ook een kans dat het slijpen kan optreden als gevolg van een probleem in het hete uiteinde of Bowden Tube, of een materiële kwestie. Volg deze stapsgewijze handleiding om problemen met slijpen die u mogelijk ervaart met uw Ultimaker op te lossen en weer terug te gaan naar het afdrukken.

Voor al jouw vragen

Social media

4.0Review LogoWij scoren een 4.0 op Google

cards3dprinting.com

Nederland
De Dieze 24G 5684 PT Best, Nederland
België
C-Mine 12 3600 Genk, België

NL817478589B01
17192726

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking