Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis!
Reparatie- Onderhoud support voor Ultimaker 3D Printers
Webwinkel Keurmerk Offerte aanvragen
0
0
Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis!
Reparatie- Onderhoud support voor Ultimaker 3D Printers

Alles wat je moet weten over resin

Wat is resin?

Resin, ook wel bekend als hars, is een veelgebruikt materiaal in de maakindustrie en industriële sector binnen 3D printen. Resin kan worden gebruikt om hoogwaardige en gedetailleerde prints te maken die voldoen aan de strenge eisen van deze sectoren. In deze blog bespreken we wat resin precies is, hoe het wordt gebruikt in de 3D-printindustrie en waarom het zo populair is.

Hoe wordt Resin gebruikt in de 3D-printindustrie?

In de 3D-printindustrie wordt resin gebruikt in een speciaal type printer, een SLA-printer (StereoLithography). Een SLA-printer werkt door een vloeibaar resin te gebruiken dat wordt uitgehard door een UV-laser en/of UV Licht. De laser wordt gestuurd door de printer om het resin in dunne lagen te harden, waardoor de gewenste vorm wordt gecreëerd. Na het uitharden wordt het product uit de printer gehaald en indien nodig nabewerkt. Een net ander type is MSLA, deze gebruikt geen laser maar een lichtbron die door een doorzichtig scherm projecteert. Op het scherm wordt de laag afgemaskerd om zo 1 laag in geheel te printen. Hierdoor is MSLA veel sneller dan SLA.

Waarom is Resin zo populair?

Resin is populair in de 3D-printindustrie vanwege de hoge mate van detail en nauwkeurigheid die ermee bereikt kan worden. Het is ook een zeer veelzijdig materiaal dat kan worden gebruikt voor een breed scala aan toepassingen, van het maken van prototypen tot het produceren van eindproducten. Resin heeft ook uitstekende mechanische eigenschappen, zoals een hoge sterkte en een hoge stijfheid, wat het ideaal maakt voor toepassingen in de maakindustrie en de industriële sector.

Er zijn verschillende soorten resin beschikbaar die geschikt zijn voor verschillende toepassingen. Zo is er bijvoorbeeld flexibel resin, dat kan worden gebruikt om producten te maken die moeten kunnen buigen en strekken. Er is ook transparant resin, dat kan worden gebruikt om producten te maken met heldere en transparante delen. Andere voorbeelden van resin zijn ABS, PEEK, Nylon, CE en High Temperature. En er zijn zelfs speciale soorten resin die geschikt zijn voor toepassingen in de tandheelkunde en medische industrie.

Resin vind je op onze webshop van het merk Nexa3D en Formlabs

#TIP van Jos, Additive Manufacturing Consultant bij cards 3D Printing Solutions; "Zorg bij het printen met resin voor een schone werkomgeving en draag de juiste bescherming."

 

 

Voor al jouw vragen

Social media

4.0Review LogoWij scoren een 4.0 op Google

cards3dprinting.com

Nederland
De Dieze 24G 5684 PT Best, Nederland
België
C-Mine 12 3600 Genk, België

NL817478589B01
17192726

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking