Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis!
Reparatie- Onderhoud support voor Ultimaker 3D Printers
Webwinkel Keurmerk Offerte aanvragen
0
0
Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis!
Reparatie- Onderhoud support voor Ultimaker 3D Printers

Alles wat je moet weten over TPU filament

Wat is TPU filament? 

TPU filament is een materiaal dat steeds populairder wordt in de maakindustrie en industriële sector. Dit komt omdat TPU filament vele voordelen biedt. In deze blog zullen we uitleggen wat TPU is, wat de voordelen zijn en waarom het zo geschikt is voor gebruik in de maakindustrie en industriële sector.

Wat is TPU filament?

TPU staat voor thermoplastisch polyurethaan. Het is een elastomeer dat wordt gebruikt in een breed scala van toepassingen vanwege zijn flexibiliteit, taaiheid en duurzaamheid. TPU filament is een specifiek type TPU dat wordt gebruikt als 3D-printmateriaal. Het is een thermoplastisch materiaal, wat betekent dat het bij verhitting zacht wordt en kan worden gevormd.

Voordelen van TPU filament

Een van de belangrijkste voordelen van TPU filament is de flexibiliteit. TPU filament kan worden gebogen en vervormd zonder te breken. Dit maakt het ideaal voor toepassingen waarbij het materiaal moet kunnen meebewegen, zoals in pakkingen, elastische onderdelen en bescherm middelen. TPU filament is ook bestand tegen slijtage en scheuren, waardoor het een duurzaam materiaal is.

Een ander voordeel van TPU filament is de hechting. TPU filament hecht goed aan andere materialen, zoals ABS, waardoor het mogelijk is om verschillende materialen te combineren in één object. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om een 3D-geprint scharnier te maken met een harde buitenkant van ABS en een zachte binnenkant van TPU.

TPU filament is ook bestand tegen chemicaliën en UV-straling, waardoor het geschikt is voor gebruik in de buitenlucht. Het kan worden gebruikt om 3D-geprinte onderdelen te maken die bestand zijn tegen de elementen.

#TIP van Jos, Additive Manufacturing Consultant bij cards 3D Printing Solutions; "Zorg bij het printen van TPU voor een goed schone buildplate en in combinatie met een goede adhesion zoals Dimafix."

 

 

 

Voor al jouw vragen

Social media

4.0Review LogoWij scoren een 4.0 op Google

cards3dprinting.com

Nederland
De Dieze 24G 5684 PT Best, Nederland
België
C-Mine 12 3600 Genk, België

NL817478589B01
17192726

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking