• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Over ons

Over cards 3D Printing Solutions...

Met ingang van 1 mei 2017 jl. is cards 3D Printing Solutions, als onderdeel van cards PLM Solutions,  binnen de Benelux verantwoordelijk voor de levering, implementatie, onderhoud en training van de Ultimaker 3D printers en filamenten (printmaterialen) met een focus op de maakindustrie.

cards 3D Printing Solutions mag zich dan ook value added reseller van Ultimaker noemen. Deze 3D printers worden steeds vaker ingezet voor het produceren van:

Prototypes

  • Een eerste model van een product waarmee optredende krachten, de werking of passing van onderdelen wordt getest en de productie wordt voorbereid. De eisen aan een prototype verschilt per productsoort en kan met een 3D-printen heel snel worden ingevuld.

Jigs

  • Een op maat gemaakte, losse tool die gebruikt wordt om de locatie van gereedschappen te geleiden of halfproducten te positioneren.

Fixtures

  • Een tevens op maat gemaakte maar vaste tool welke het werkstuk vasthoudt of omklemt om daarna een bewerking uit te voeren waardoor een reductie van operators wordt bewerkstelligd.

Laag volume productie

Het 3D-printen van kleine batches van speciaal ontworpen producten waar het vervaardigen van een spuitgietmatrijs te kostbaar is en/of te veel (doorloop)tijd in beslag neemt.

Het proces achter 3D printing wordt ook wel Additive Manufacturing genoemd. Hoewel additieve productie niet volledig de traditionele productiemethoden vervangt, verwachten veel analisten een exponentiële groei van deze technologie.

Driekwart van de klanten van Ultimaker zijn bedrijven. Zo print Tesla gereedschappen voor zijn fabrieken, maakt Adidas onder meer hulpstukken voor zijn schoenen en gebruikt BMW de Ultimaker voor de productie van prototypes.

De omvang van de 3D-printer markt is enorm aan het verbreden, en levert dezelfde kwaliteit resultaten als industriële printers (minder kosten en op een toegankelijke manier voor elke professional).

Ontwikkelingen

Voor bedrijven zijn er drie grote implicaties van de ontwikkelingen in 3D-printen, waar cards 3D Printing Solutions op inspeelt.

Faster time to market

  • Het proces voor de introductie van de productie is veel sneller, en de technologie kan uitgebreid worden tot de vrijgave procedure van het volledige productieproces, waardoor de tijd wordt gereduceerd om een product op de markt te brengen. In het verleden werd dit beperkt door de ontwikkeling van assembly fixtures, fabricage jigs en gereedschappen.

New design geometries

  • In het verleden moesten ontwerpers zich houden aan ontwerpen die geproduceerd werden via machinale bewerking of spuitgieten. 3D-printers van hoge kwaliteit bieden hen veel grotere vrijheid, met name de dual-extrusion modellen die Nylon-PVA combinaties ondersteunen.

Cost-effective (low to mid-volume)

  • Gereedschappen en matrijzen zijn kostbaar, waarbij elk onderdeel zijn eigen aangepaste apparatuur nodig heeft. 3D-printing op productieniveau beperkt de noodzaak tot het produceren van speciale gereedschappen en/of matrijzen. Het is alleen het CAD-bestand dat moet worden veranderd, wat betekent dat de flexibiliteit bij een laag volume groter is.

Siemens NX en Solid Edge

De PLM software van Siemens sluit zeer goed aan op de Ultimaker printer aangezien Siemens en Ultimaker beiden in het 3MF consortium actief zijn. Middels Convergent Modeling en Topology Optimization binnen NX wordt het optimale designproces voor Additive Manufacturing geboden. Ook in de aanstaande NX 12 release wordt deze functionaliteit fors uitgebreid.

Binnen de nieuwste release van Solid Edge ST10 zijn verschillende verbeteringen voor 3D-afdrukken toegevoegd. Het 3MF 3D-afdrukformaat is binnen NX 11 en ST10 beschikbaar voor directe uitvoer naar een Ultimaker 3D printer.

cards PLM Solutions, overkoepelend voor cards 3D Printing Solutions, nodigt u uit om de mogelijkheden van 3D printen met behulp van onze sterke partners Siemens en Ultimaker verder te ontplooien. Wij kunnen uw proces in kaart brengen, demo-prints verzorgen voor uw producten en demonstraties geven over de werking van de Ultimaker 3D printers.

Voor de laag volume productie biedt Ultimaker nu Cura Connect om meerdere 3D Printers als cluster te benaderen en aan te sturen. Hierdoor worden de operator taken en kosten tot een minimum gereduceerd in combinatie met een hoge efficiency.