• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Customer Stories

Introduction:
Oerlikon Eldim is onderdeel van de Oerlikon Metco groep. Oerlikon Metco produceert oa metaalpoeders die gebruikt worden voor 3D print processen. Oerlikon Eldim maakt en bewerkt turbine onderdelen voor aerospace en industriële gasturbine motoren voor alle grote spelers in de markt zoals GE, Siemens, Pratt & Whitney, Safran, Rolls Royce. 

Industry/bedrijfstak:
Aerospace & Industrial gas turbine industry

Challenge:
"SLA printen van producten in de projectfase en SLS printen van onderdelen voor gereedschappen wordt al vele jaren op grote schaal gebruikt. SLS prints zijn met betrekking tot maatvoering niet nauwkeurig genoeg en dienen in veel gevallen nabewerkt te worden. Een levertijd  van  van minimaal 5 dagen is acceptabel maar dient verkort te worden. Tevens wordt na binnenkomst van de producten vaak geconstateerd dat nabewerkingen nodig zijn. Dit verhoogt de kosten. We zochten dus naar een aanvullende methode die het nabewerken tot een minimum reduceerde." 

Key to Success:
"Het 3D printen met de Ultimaker heeft deze methode/mogelijkheden voor Engineering, Constructie uitgebreid en aangevuld. We zijn in staat om met een korte doorlooptijd prototype tooling onderdelen te printen of bepaalde reserveonderdelen voor ons machine park te printen. Voor ons blijkt dat wanneer de doorlooptijd binnen 2 dagen blijft het 3D printen met de Ultimaker 3 printer een zeer grote meerwaarde heeft."  

Results:
"Meerwaarde is dus ronduit Ja. We zijn nog lerend en zoekend in het gebruik en ondanks een aantal uitvalbeurten is de uptime hoog en printen we dagelijks onderdelen. We zijn begonnen met het breedste assortiment van print materialen om nu te concluderen dat enkele materialen leidend worden. Dit scheelt veel tijd en mogelijke problemen door het continu omstellen." 

 

Slijpnozzle (set van 2)

Deze slijpnozzle was daadwerkelijk na 2 dagen al in productie om te testen. Aan de hand van het bovenstaande ontwerp werd een verbeterde set gemaakt die nu volledig in de productie mee draait.